HVBM Vastgoed ontwikkelt centraal magazijn voor Stedin in Vianen

HVBM Vastgoed ontwikkelt een nieuw distributiecentrum voor netbeheerder Stedin in Vianen.

Deze ‘build to suit’ ontwikkeling van HVBM Vastgoed wordt gerealiseerd op de locatie van een voormalige betonfabriek die door HVBM Vastgoed is verworven en is een voorbeeld van een succesvolle brownfield-ontwikkeling.

DC Vianen ligt op het bedrijventerrein ‘De Biezen’ in Vianen, net ten zuiden van Utrecht. De geografische ligging in het hart van het land en de bereikbaarheid zijn de belangrijkste factoren voor de keuze als nationale distributiehub. Het nieuwe distributiecentrum is bovendien goed bereikbaar per openbaar vervoer en grenst aan het Merwedekanaal waardoor vervoer over het water ook een optie is.

Excellent

Het gebouw zal bestaan uit ruim 40.000 m² logistieke kantoor- en bedrijfsruimte. De bouw is onlangs gestart en de verwachting is dat het gebouw in het tweede kwartaal van 2025 aan Stedin zal worden opgeleverd.

Het distributiecentrum wordt door HVBM Vastgoed ontwikkeld op basis van Breeam-NL Nieuwbouw ‘Excellent’ richtlijnen. Dit weerspiegelt de duurzaamheid van het gebouw door het gebruik van duurzame materialen en energiebesparende maatregelen, maar ook de leefbaarheid van het gebouw en het milieu. Het zal onder meer beschikken over een duurzame groenvoorziening, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Stedin werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Real Estate Partners en DEV Real Estate. HVBM Vastgoed is geadviseerd door JLL.