Groothandel in kantoorartikelen Staples failliet

Leverancier in kantoorbenodigdheden Staples is dinsdag failliet verklaard. Staples nam eerder nog de online onderdelen van concurrent Office Centre over, nadat het bedrijf in maart 2022 ten onder ging.

Beide groothandels in kantoorartikelen leden onder het thuiswerken, dat in coronatijd een hoge vlucht nam. Schrijfwaar, dossiermappen, cartridges en kantoormeubelen worden veel minder besteld. Ook de digitalisering, de inrichting van paperless offices, speelt leveranciers van kantoorartikelen parten.  

Staples Benelux is een zelfstandige organisatie die voortkomt uit het Amerikaanse Staples en het Nederlandse Corporate Express. Investeringsmaatschappij Standard Investment is eigenaar van het bedrijf. Eerder nam Standard Investment ook Office Centre over. Daarbij verloren 438 medewerkers hun baan, 32 vestigingen sloten hun deuren.

Staples Nederland heeft een distributiecentrum aan de Rondebeltweg 102 in Almere, een warehouse van waaruit meer dan 20.000 artikelen werden verstuurd.

H. Dulack en L. van Dieren-Muller van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen (VBK) in Utrecht zijn aangesteld als curatoren. Over de gevolgen voor medewerkers en een eventuele overname is nog niets bekend.

Artikelen in de omgeving: