Gezondheidscampus Boxmeer stap dichterbij

De gemeente Land van Cuijck en ontwikkelaar Necron Group hebben onlangs de koopovereenkomst getekend voor de overdracht van zes kavels aan de A77. Op een perceel van ruim 95.000 m2 gaat Necron een multifunctionele gezondheidscampus met een bvo van 150.000 m2 realiseren.

De gezamenlijke ambitie is om op de gezondheidscampus een gevarieerd ecosysteem van zorginstellingen, (technologie)bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op het gebied van innovatieve gezondheidszorg te realiseren. De campus moet daarnaast een impuls voor de werkgelegenheid opleveren en bijdragen aan de economische gezondheid van de regio.

De Apollo Health Campus Boxmeer, met daarin gelegen het Maasziekenhuis Pantein valt binnen het omgevingsplan, onderdeel Bedrijven-, Zorg-, en Leerpark Sterckwijck. Dit uit 2010 daterende bestemmingsplan faciliteert de realisatie van een gemengd, hoogwaardig en duurzaam bedrijven-, zorg- en leerpark. Destijds wast het uitgangspunt de ontwikkeling en realisatie van een grootschalig oncologisch ziekenhuis met een thorax kliniek. De ontwikkeling van dit oncologisch ziekenhuis kwam echter niet van de grond. 

Bij nu voorziene ontwikkeling moet een duurzame en gezonde omgeving ontstaan waar niet alleen wordt gewerkt, maar waar ook verblijfs- en overnachtingsmogelijkheden, restaurant voorzieningen, vergaderruimtes, gezondheids- en sportvoorzieningen aanwezig zijn. bekend dat hotelketen Marriott International twee verschillende hotelmerken op de campus gaat exploiteren.

In 2021 kocht Necron voor € 2,3 miljoen de eerste kavel ter grootte van 1,7 hectare waarop nu een hotel op gebouwd zal worden. Bij de recente deal is de optieovereenkomst uit 2021 omgezet in de koop van kavel 2 t/m 6 ter grootte van 7,7 hectare. Hierop zal de gezondheidscampus verder worden ontwikkeld.  

Het beeldkwaliteitsplan ligt nog tot en met dinsdag 9 april 2024 ter inzage op het gemeentehuis in Cuijk.