General Atlantic rondt aankoop aandelenbelang Funda af

General Atlantic heeft aangekondigd dat het bod op aandelen gehouden door Stichting Administratiekantoor Funda (STAK) in Funda is afgerond.

General Atlantic gaat samenwerken met NVM Holding en STAK om de marktpositie van Funda verder te versterken. General Atlantic beschikt over veel expertise over de internationale vastgoedmarkt met huidige en voormalige investeringen in prominente merken, als Hemnet in Zweden, Immoweb in België, SeLoger in Frankrijk, Immonet en Immowelt in Duitsland, Homegate en ImmoScout24 in Zwitserland.

“Funda vormt het hart van de vastgoedsector in Nederland en is een bedrijf dat we al jaren bewonderen. General Atlantic heeft een lange geschiedenis van investeren in de sector en Funda is een van de grootste vastgoedadvertentieplatforms ter wereld. We kijken ernaar uit om het managementteam te ondersteunen op het gebied van innovatie- en productontwikkeling”, aldus Tom Hussey van General Atlantic.

Met de voltooiing van de transactie wijzigt de samenstelling van de raad van commissarissen. Michel van der Bel, voormalig president van Microsoft EMEA, wordt voorzitter. Overige leden zijn Tom Hussey (Principal General Atlantic), Yme Bosma (Ceo NVM Holding), Cecilia Beck-Friis (Ceo van Hemnet), en Sander Heidinga (partner bij KRK).

img
Redacteur
Profiel