Garbe koopt 219 appartementen in Schiedam

Garbe Institutional Capital heeft 219 appartementen aan de ’s Gravelandseweg 645–893 in Schiedam gekocht van een particuliere belegger. Het onlangs opgeleverde gebouw zal deel uitmaken van het Garbe European Residential Fund (Garbe Euresi).

Het woongebouw staat aan de rand van het historische centrum van Schiedam, binnen de A20 stadsring en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metro, tram, bus en een intercity station zijn op loopafstand bereikbaar en Rotterdam centrum bevindt zich op 5 km fietsafstand. De woningen zijn volledig verhuurd, bijna geheel in het middensegment.

De hoogwaardige transformatie is opgeleverd in 2021. De draagconstructie is gehandhaafd en de gevels, installaties en het interieur zijn nieuw. Het gebouw omvat 219 woningen, 157 parkeerplaatsen, luxe interne fietsenstallingen en 106 bergingen. Het A+ energielabel is gerealiseerd door de toepassing van energiezuinige installaties, een warmte koude/opslag en zonnepanelen. Er zijn meerdere oplaadpunten voor fietsen en auto’s. De appartementen beschikken over een luxe keuken, badkamer,  wandafwerking en vloerafwerking.

Joep Visschedijk, managing director bij Garbe Institutional Capital: ‘Het gebouw voorziet in betaalbare hoogwaardige woonruimte binnen de Rotterdamse stedelijke agglomeratie, een regio met een groot woningtekort. De transformatie naar een duurzaam, hoogwaardig woningbouw heeft enorm veel CO2 bespaard ten opzichte van nieuwbouw. Wij zijn ervan overtuigd dat deze investering een stabiel rendement oplevert voor onze investeerders gedurende de lange termijn.’

Schiedam beschikt over uitstekende voorzieningen en heeft zich ontwikkeld als toonaangevend centrum van maritiem offshore met hoogwaardige werkgelegenheid. In de stad vinden diverse herontwikkelingen plaats.

Bij de transactie werd Garbe Institutional Capital geadviseerd door Osborne Clark (juridisch), Deloitte (fiscaal), Cushman & Wakefield (technisch & ESG) en Resi (commercieel).