GLP levert 15 jaar zonne-energie aan deurenfabrikant

GLP, wereldwijde ontwikkelaar van logistiek vastgoed, digitale infra en hernieuwbare energie, heeft een contract van vijftien jaar getekend voor de levering van energie aan deurenfabrikant Xidoor. De energie is afkomstig van het zonnedak van GLP’s DC in Oss.

Xidoor zal de volledige productie van zonne-energie uit Oss gedurende vijftien jaar tegen een vaste prijs kopen via bemiddeling van Scholt Energy. Het zonnedak bestaat uit 5.520 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 2,5 MW. Het zonne-energieproject op het dak is gebouwd door Ecorus, een Nederlandse ontwikkelaar en installateur van zonne-energie. Er wordt verwacht dat er jaarlijks bijna 2.500 MWh aan schone elektriciteit wordt opgewekt en verbruikt door Xidoor.

Het ondertekenen van het akkoord betekent dat ongeveer 40% van het totale energieverbruik bij de twee productielocaties van Xidoor, Berkvens in Someren en Svedex in Varsseveld, zal worden gedekt door groene energie. Dit verdubbelt het jaarlijkse zonne-energieverbruik van het bedrijf en vertegenwoordigt ongeveer 882 ton CO2-emissiereductie per jaar.

Laatste nieuws

Evenementen