FootLocker sluit huurovereenkomst voor Europees DC

FootLocker, actief in de wereld van sportieve lifestyle, schoenen en kleding, heeft een strategische en langlopende huurovereenkomst afgesloten met Nabuurs Beheer voor een grootschalig Europees distributiecentrum in Haps.

Het moderne distributiecentrum is gelegen langs de A73 op bedrijvenpark Laarakker in het Noord-Brabantse Haps en omvat 33.380 m² aan warehouse, mezzanine en kantoorruimte. De oplevering van het pand, dat het BREEAM Very Good label krijgt, staat gepland voor augustus 2024.

Het terrein, dat al sinds de jaren 90 eigendom is van de familie Nabuurs en altijd voor logistieke doeleinden is gebruikt, ondergaat momenteel een transformatie. Alle oude opstallen zijn gesloopt en de bouw van het nieuwe distributiecentrum is officieel gestart. Het zal straks via drie doorgangen worden verbonden met een bestaand distributiecentrum van 13.400 m², dat in 2020 is opgeleverd en momenteel nog in gebruik is bij Nabuurs Logistiek. Dit aangrenzende gebouw zal ook in gebruik worden genomen door FootLocker, waardoor het bedrijf straks bijna 47.000 m² gaat huren.

Bij deze transactie werd FootLocker juridisch begeleid door BarentsKrans en commercieel bijgestaan door Cushman & Wakefield. Nabuurs werd juridisch ondersteund door CMS Advocaten en ontving commerciële begeleiding van INDUSTRIAL real estate partners.