Focus on Impact start bouw ZuideR Carré Rotterdam

Ontwikkelaar Focus on Impact start donderdag met de bouw van Het ZuideR Carré in Rotterdam-Vreewijk, de locatie van het voormalige Zuiderziekenhuis.

Het project ZuideR Carré bestaat uit 72 monumentale appartementen, variërend van studio's in de nok tot tweelaagse souterrainwoningen, met woonoppervlakten van  97-132 m². Het vijf verdiepingen tellende gebouw, met extra souterrain en entresol, omarmt een groene binnentuin. Het ligt in het tuindorp Vreewijk. Het voormalige ziekenhuis wordt met oog voor authentieke details gerenoveerd. De oplevering van Het Zuider Carré wordt verwacht in de zomer van 2025.

De start van de bouw wordt donderdag feestelijk ingeluid door de Rotterdamse wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen), de toekomstige bewoners van de al verkochte appartementen en vertegenwoordigers van aannemer Nico de Bont, ontwikkelaar Focus on Impact en andere projectbetrokkenen samen.

Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen: “Ik ben trots dat door acties vanuit Vreewijk en op initiatief van de gemeenteraad in 2014 de monumentale gebouwen van het voormalige Zuiderziekenhuis behouden zijn. Het is heel mooi dat nu na realisatie van het Zuidergymnasium in het Poortgebouw en de stadswoningen in de Paviljoens, ook het Carré een nieuwe bestemming krijgt. Voor de middeldure koopwoningen is er dankzij het doorbouwakkoord een financiële bijdrage mogelijk gemaakt.”