Fidelity International koopt logistiek complex in Oosterhout

Vermogensbeheerder Fidelity International heeft namens een van haar fondsen een logistiek complex (34.000 m²) in Oosterhout verworven.

De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster bijna €48 mln. Het nieuwbouwpand van Rietveld Logistics Group aan Rederijweg 32 is langjarig verhuurd aan een Duitse supermarktketen tegen een aantrekkelijk rendement. En voldoet aan de hoogste technische- en ESG-normen, met een Breeam Excellent-certificaat en EPC A+++. 

De aankoop versterkt de aanwezigheid van het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund op het Europese vasteland. De acquisitie, aldus het fonds, sluit perfect aan bij de strategie om goed presterende objecten met een uitstekend ESG-profiel te verwerven.

"De langlopende huurovereenkomst met een sterke huurder maakt dit een defensieve investering die goed past in onze beleggingsstrategie. Het biedt onze investeerders een sterk en stabiel rendement en potentiële waardegroei in de toekomst", aldus portfoliomanager Maarten Frouws.

De aankoop is de tweede significante logistieke investering die het fonds de afgelopen maanden heeft gedaan. Eerder kocht Fidelity een modern logistiek object (32.000 m2) in Erfurt.

Fidelity International werd geadviseerd door Greenberg Traurig (juridisch en notarieel), BBN (technisch en ESG), CBRE (waardering) en BDO (fiscaal). Rietveld Logistics Group werd geadviseerd door JLL (commercieel), Taylor Wessing (juridisch) en Valeres (technisch).

JLL heeft Rietveld Logistics Group commercieel geadviseerd tijdens de verkoop, met juridische bijstand van Taylor Wessing en technische ondersteuning van Valeres.

 

img
Redacteur
Profiel