Eerste Zero Carbon Certificaat voor Prologis Park Eindhoven DC4

Prologis Park Eindhoven DC4 heeft als eerste logistieke gebouw ter wereld een Zero Carbon Certificaat ontvangen van het International Living Future Institute.

ILFI beoordeelt de duurzaamheid van projecten en gebouwen tijdens hun levensduur. Door zonne-energie te gebruiken als elektriciteitsvoorziening, duurzame bouwmaterialen te integreren en de hoeveelheid benodigde bouwmaterialen te verminderen, hebben de ontwikkeling van het warehouse en de activiteiten binnen het pand een netto nul koolstofuitstoot. Het warehouse, gebouwd op een voormalige vuilnisstortplaats, heeft bovendien een BREEAM ‘Outstanding’ en een WELL ‘Gold’ certificaat.

“Eindhoven DC4 is een sterk voorbeeld van hoe eigenaren, bedrijfsleiders, architecten, ingenieurs, aannemers en andere stakeholders samenwerken om een gebouw te ontwikkelen dat de weg leidt naar een regeneratieve toekomst voor iedereen. We zijn blij dat we Prologis een Zero Carbon Certificaat hebben toegekend en we hopen dat dit vele anderen inspireert hun voorbeeld te volgen”, aldus Ceo Lindsay Baker van ILFI.

Met het behalen van deze certificering zet Prologis een stap voorwaarts in de ambitie om in 2030 een netto-nuluitstoot te bereiken in alle activiteiten. Eindhoven DC 4 wordt gehuurd door GXO. 

img
Redacteur
Profiel