Edge Next en Sense by Physee fuseren om energietransitie vastgoedmarkt te versnellen

Sense by Physee en Edge Next fuseren tot Next Sense met de missie om al het commercieel vastgoed net-zero te krijgen voor 2050.

De twee Nederlandse softwarebedrijven integreren data mining en machine learning in één platform, zodanig dat eigenaren en huurders van commercieel vastgoed in staat worden gesteld om aan het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen. Next Sense haalt gelijk na de fusie kapitaal op om datagedreven verduurzaming van vastgoed te versnellen. Edge Technologies, het moederbedrijf van Edge Next investeert samen met Timeless Investments, Shape Capital en Job Dura, de aandeelhouders in Physee. Afgelopen jaar werkten partijen aan één platform, dat voor zowel investeerders als huurders de energieverspilling van de oneindige hoeveelheid vierkante meters kantoorruimte beter in kaart kan brengen én verminderen.

Vastgoed is volgens Next Sense verantwoordelijk 37-40% van de mondiale CO2 uitstoot. Van de kantoren in Europa voldoet momenteel slechts 3% aan de uitstootnorm van het Klimaatakkoord; in Nederland voldoet 55% van kantoorgebouwen niet aan het verplichte C-label. De initiatiefnemers vrezen dat de Europese vastgoedsector de CO2-reductedoelen van 2030 en 2050 niet zal halen. Next Sense's geïntegreerde AI-platorm biedt een gedetailleerde analyse van het actuele energie- en ruimtegebruik. Dat inzicht is nodig om te kunnen voldoen aan de richtlijnen voor jaarrapportages. Daarnaast gebruikt het platform bouwfysische algoritmes om het energieverbruik te beperken tot 70kWh per vierkante meter.

Ferdinand Grapperhaus, CEO van Next Sense, legt uit waarom de fusie noodzakelijk is om de milieudoelen sneller te bereiken: "In een verzadigde markt, verblind door aanbiedingen van single-point oplossingen, brengt deze fusie niet alleen twee bedrijven en producten samen, maar verbindt het ook twee missies, netwerken en klantenkringen om gezamenlijk de impact te vergroten. 2030 staat voor de deur, dus er is geen tijd meer te verspillen. Noch voor ons, noch voor onze klanten."

Er is een dringende behoefte aan gestandaardiseerde oplossingen, verklaart Ceo Coen van Oostrom van Edge. "De wereldmarkt heeft dringend behoefte aan een uniforme en gestandaardiseerde aanpak voor het realiseren van net-zero vastgoed. Next Sense is klaar om aan deze cruciale behoefte te voldoen”

img
Redacteur
Profiel