ESG-team Savills Nederland breidt uit

Per 1 september 2022 is Bart Oosterhuis in dienst getreden bij Savills Nederland. Hij start in het ESG-team.

ESG adviseur Iris Kampers geeft sturing aan het team en samen zijn zij verantwoordelijk voor zowel de interne ESG-strategie en het beleid van Savills Nederland, als de externe advisering richting opdrachtgevers.

Oosterhuis zal onder andere opdrachtgevers gaan adviseren op het gebied van verduurzaming, sociale- en beleidsvraagstukken. De focus ligt daarbij op het verder in kaart brengen van ESG wet- en regelgeving (compliance) en het volledig op de hoogte houden van alle opdrachtgevers.

Hij heeft een achtergrond als bestuurskundig adviseur en behaalde vorig jaar een Master of Science in Beleid & Politiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Afgelopen jaar werkte hij samen met huidig Savills ESG-adviseur Iris Kampers bij Arcadis, waar hij de waarde van biodiversiteit en verschillende stimuleringsregelingen voor groene daken onderzocht.

Oosterhuis: ‘Savills zet zich voor de volle 100% in om ESG de norm te laten worden in de vastgoedmarkt. Het eerste meetmoment is al bijna daar, per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Ook de afgesproken datum in het Klimaatakkoord van Parijs komt steeds dichterbij. Ik kijk ernaar uit om mijn ESG-kennis en mijn analytische vermogen in te zetten om onze ESG-advisering verder vorm te geven en uit te breiden.'