Dura Vermeer tekent voor ontwikkeling Waelpolder ’s-Gravenzande

Dura Vermeer Bouw Zuid West en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) hebben dinsdag de koopovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 177 woningen in Waelpolder in ’s-Gravenzande.

Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling gaat. In het plan komt onder andere een zorggebouw met 64 zorgeenheden en 6 'beschut wonen'-woningen, een appartementengebouw met 40 huurappartementen in het middensegment en 67 grondgebonden koopwoningen, waarvan 39 in het middensegment. De resterende 28 verandawoningen worden ontwikkeld als levensloopbestendige woningen.

Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) is een samenwerking tussen gemeente Westland en BNG gebiedsontwikkeling. Waelpolder is een gebied met veel aandacht voor de natuur. Door het gebied loopt een zogeheten ecologische zone. Deze groene zone is erop gericht om, met zo min mogelijk tussenkomst van de mens, de natuur op zijn beloop te laten. Hierdoor ontstaat een mooi stukje natuur waar diverse dier- en plantsoorten op een natuurlijke wijze kunnen leven en de biodiversiteit toeneemt.

“Als gebiedsontwikkelaar ONW zijn wij trots dat wij in Waelpolder via het plan van Dura Vermeer Bouw Zuid West kunnen voorzien in de maatschappelijke behoefte aan zowel betaalbare koop- en huurwoningen als voorzieningen voor senioren en zorg. En dat alles in een groene omgeving waarbij de ecologische zone de verbinding is tussen alle buurten”, aldus Fred Vlasblom, directeur bij ONW.