Dura Vermeer neemt afscheid van Ronald Dielwart

Bouwconcern Dura Vermeer past per 1 januari de bestuursstructuur van zijn  organisatie aan.

Per genoemde datum bestaat de Raad van Bestuur uit drie leden (CEO, CFO, COO), die samen met de drie directievoorzitters van de divisies Bouw en Vastgoed, Infra en Techniek het Executive Committee vormen. 

De nieuwe samenstelling van het Executive Committee is als volgt: 

Job Dura, CEO 

Lowick Barg, CFO 

Theo Winter, COO 

Koert Terhurne, voorzitter directie Divisie Bouw en Vastgoed 

Mark Bakker, voorzitter directie Divisie Infra 

Wouter Blom, voorzitter directie Divisie Techniek 

In dit verband stopt Ronald Dielwart per 1 januari als lid Raad van Bestuur. Hij combineerde deze functie met het voorzitterschap van de directie Divisie Bouw en Vastgoed. Koert Terhürne was voorzitter directie Dura Vermeer Bouw Hengelo. Mark Bakker was voorzitter directie Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten. 

Ronald Dielwart is sinds 1 mei 2008 lid van de Raad van Bestuur geweest en draagt nu het stokje over om zijn kennis en ervaring breder in te zetten. Dielwart heeft een significante bijdrage geleverd aan de groei, de ontwikkeling en de professionalisering van de bouw- en vastgoedactiviteiten. Dura Vermeer is hem daarvoor zeer erkentelijk. Dielwart zal gedurende 2024 als adviseur van de Raad van Bestuur aan Dura Vermeer verbonden blijven. 

Dura Vermeer, opgericht in 1855, is een onafhankelijk familiebedrijf dat zich richt op de Nederlandse bouwmarkt met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, infrastructuur en (installatie)techniek. Met zo’n € 1,6 miljard omzet en meer dan 2850 medewerkers neemt Dura Vermeer een positie in de toptien van bedrijven in de Nederlandse bouwbranche in.