Dura Vermeer gaat bouwen in Barendrecht

Vrouwenpolder fase 4 in Barendrecht krijgt 127 woningen, waarvan 72 appartementen. Dura Vermeer gaat deze woningen bouwen. 

Eind december 2023 ondertekenden wethouder Lennart van der Linden en directeur Vastgoedontwikkeling Nicolle Terlouw officieel de overeenkomst voor de bouwgrond. Daarmee werd het startsein gegeven voor de invulling van de laatste fase van gebiedsontwikkeling Vrouwenpolder in de gelijknamige wijk in Barendrecht. 

Voorrang voor Barendrechters

Dura Vermeer gaat onder de naam Bloei 127 woningen voor verschillende doelgroepen bouwen en biedt Barendrechters ook hier een voorrangspositie. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen, betaalbare koopwoningen en dure koopwoningen. Hierdoor wordt Vrouwenpolder fase 4 geschikt voor starters, gezinnen en ouderen.

Centraal groen park

De bouwgrond is opgedeeld in vier stukken. Drie van deze stukken zijn bedoeld voor de woningen. Het vierde stuk wordt omgevormd tot een centraal groen park voor de gehele wijk. Een groene leefomgeving toevoegen voor de omwonenden en toekomstige bewoners van fase 4, is een belangrijk onderdeel wat ook in het bestemmingsplan door de gemeenteraad als uitgangspunt is meegenomen.

Alle fases ingevuld

Met de plannen voor Vrouwenpolder fase 4, in de invulling van alle fases afgerond. In oktober 2023 ondertekenden de gemeente een overeenkomst met Gebroeders Blokland voor woningbouwproject ROSA op Vrouwenpolder fase 5. De bouw van apparementencomplex De HofDame is in volle gang.

De start van de gefaseerde bouw van Bloei staat gepland voor 2025.