Dura Vermeer Vastgoed realiseert mobiliteitshub bij WijCK in Pijnacker-Nootdorp

Als onderdeel van gebiedsontwikkeing WijCK in Pijnacker Nootdorp laat Dura Vermeer nu een mobiliteitshub bouwen.

De mobiliteitshub, SmartDock WijCK geheten, moet een volgende generatie parkeergarage worden die energie opwekt en wordt voorzien van een koffiebar, fietsenstalling, pakketservicedienst en sportvoorzieningen op het dak. De SmartDock ligt direct aan de metrolijn, waardoor de parkeervoorziening ook een P+R functie krijgt.  

WijCK is een ontwikkeling met 330 woningen waarvan de bouw in januari jongstleden van start is gegaan. Continental Car Parks en Dura Vermeer Vastgoed tekenden afgelopen week de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van SmartDock WijCK in Pijnacker-Nootdorp.

Groen en duurzaam

Een belangrijke thema in het gebied is natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Door de SmartDock zijn er geen parkeerplaatsen in het openbaar gebied nodig. De vrijgekomen ruimte wordt ingericht met veel groen, sport- en spelruimte. De SmartDock wordt voorzien van diverse soorten beplanting en nestkasten voor verschillende vogels.

Vanaf de tenderfase heeft Continental Car Parks de SmartDock in nauwe samenwerking met Dura Vermeer en de architecten ZUS en WE Architecten ontwikkeld. De supervisor van het gebied is De Zwarte Hond.

De verwachte start bouw is de zomer 2024.