Dunavast neemt eerste Fletcher Hotel in belegging

Dunavast heeft de aankoop afgerond van het Fletcher Hotel-Restaurant Gaasterland in Rijs (gemeente De Friese Meren).

Er zal op deze plek een nieuw hotel worden ontwikkeld met ruim honderd hotelkamers, bijbehorende faciliteiten en een trendy restaurant. Fletcher Hotels nam het hotel op deze locatie over in november 2022, maar besloot in juni 2023 tot nieuwbouw. De herontwikkeling markeert niet alleen een upgrade naar een modern en duurzaam familiehotel, maar ook een volledige vernieuwing en uitbreiding van de locatie in een natuurrijke omgeving. Fletcher Hotels zal zich als huurder langjarig aan deze locatie verbinden.

Volgende stap

Deze overname en ontwikkeling markeren een volgende stap voor Dunavast in de wereld van hotelontwikkelingen en -beleggingen, waarbij het bedrijf kansen ziet in deze sector. De opening van het hotel staat gepland in 2026. Komend jaar zal worden gewerkt aan het vergunningstraject, met een start bouw in 2025.

Dunavast heeft sinds 2007 een uitgebreide vastgoedportefeuille opgebouwd in diverse sectoren. Fletcher Hotels is naar eigen zeggen de grootste hotelketen van Nederland met meer dan 110 hotels verspreid over heel het land.