Deen Shipping landt in nieuw nautisch kwartier Zwijndrecht

Deen Shipping, een familiebedrijf in de binnenvaart, heeft het markante 'Schaaldakgebouw' aan de Lindtsedijk 14 in Zwijndrecht gekocht. De renovatie en herbestemming van het pand zijn onderdeel van de gebiedsontwikkeling Pier 14.  

Pier 14 is de voormalige productielocatie van Schokbeton. Vanaf de jaren 30 werd hier voor bouwprojecten door heel het land het gelijknamige product -mechanisch verdicht beton- gemaakt, waaronder voor het Stedelijk Gymnasium in Leiden en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. In 2015 sloot de toenmalige eigenaar, het Belgische Loveld, definitief de deuren van de productielocatie. 

Fortress en FRED 

Het bedrijventerrein aan de Oude Maas wordt onder de naam Pier 14 volledig getransformeerd tot ambitieuze duurzame nautische hub en zal in zijn totaliteit bestaan uit zo'n 16.000 m² kantoor en ruim 50.000 m² bedrijfsruimte, inclusief 600 meter kade en aanlegsteiger. De herontwikkeling van dit terrein aan het water is een samenwerking van Swets Group en Fortress Investment Group, de ene bekend in de nautische industrie en de andere bekend in de vastgoedsector. Projectontwikkelaar FRED Developers is de ontwikkelaar. 

Thuishaven binnenvaart

Als onderdeel van de herontwikkeling heeft Deen Shipping het zogeheten Schaaldakgebouw gekocht aan de Lindtsedijk 14 gekocht. Het gebouw dankt zijn naam aan het karakteristieke schaaldak met overspanning van ruim 20 meter, en biedt een combinatie van ruim 1060 m² kantoorruimte en bijna 1200 m² bedrijfsruimte. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Deen Shipping ruim € 500.000 betaalde voor het bedrijfspand. De rederij is een bekende naam in de binnenvaart, waarvan Zwijndrecht al sinds jaar en dag de thuishaven is. 

Het pand zal word gerenoveerd, waarbij de karakteristieke historische elementen (die verwijzen naar de Schokbeton-geschiedenis) zullen worden gehandhaafd. Na oplevering zal het Schaaldakgebouw volledig gasloos zijn. Ook zal het beschikken over een hoog energielabel en zonnepanelen over het gehele dak.

Laatste nieuws

Evenementen