Daelmans Vastgoed treedt in 2024 toe tot StiVAD

Daelmans Vastgoed sluit zich aan bij StiVAD. Met zo’n drieduizend eenheden is Daelmans een van de grotere particuliere woningbeleggers in Nederland.

Volgens acquisitiemanager Ben Menken is de toetreding een belangrijke stap. “Als familiebedrijf zijn we slagvaardig en persoonlijk geëngageerd: respect voor gebouwen, woningen, huurders én relaties is belangrijk voor ons. Het lidmaatschap bij StiVAD levert een bijdrage aan de zoektocht naar en invulling van transparantie en openheid binnen de branche. Ook draagt dit lidmaatschap bij aan de ambitie om onze organisatie continu te verbeteren en onze processen te stroomlijnen.”

De deelnemers van StiVAD melden hun beleggingstransacties inclusief bruto aanvangsrendement en leegwaarde rechtstreeks in het speciale vastgoedbeleggingsregister. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen.

 “Het is goed om te zien dat ook een belangrijke particuliere belegger als Daelmans Vastgoed meer markttransparantie nastreeft. Markttransparantie draagt bij aan betere taxaties en daarmee het beter functioneren van de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt”, aldus StiVAD-bestuursvoorzitter Jef Holland.

img
Redacteur
Profiel