DHL bouwt CityHub in Hendrik-Ido-Ambacht

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de duurzame DHL CityHub op bedrijventerrein Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht.

Op Ambachtsezoom ontwikkelt de gemeente een kleinschalig, energieneutraal en circulair bedrijvenpark dat goed ontsloten is door de directe ligging aan de A16. Het heien van de  eerste paal voor de DHL CityHub gebeurde in het bijzijn van André Flach , wethouder Financiën, Economie, Bouwen en Wonen voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.  'Wij zijn erg content met de komst van de DHL CityHub die heel duurzaam wordt'. Zo wordt het distributiecentrum gasloos en voorzien van zonnepanelen. 

Flach vervolgt: 'Niet alleen voldoet de bouw aan de hoogste BREEAM norm; deze hub gaat nog een stapje verder en sluit volledig aan bij een aantal extra vereisten op het gebied van duurzaamheid die we voor alle bedrijven op Ambachtsezoom stellen. Een bezorghub die in bouw en uitvoering duurzaam is en veel werkgelegenheid brengt.'  

De nieuwe hub van DHL gaat dienen als uitvalsbasis voor de duurzame bezorging van pakketten in het gebied rond Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Alblasserdam en Zwijndrecht. De nieuwe CityHub vervangt een bestaande vestiging in de regio en wordt gebouwd op het  bedrijvenpark Ambachtsezoom. Ruim 120 medewerkers  sorteren en bezorgen er straks dagelijks 10.000 tot 12.000 pakketten. Dat gebeurt nu al grotendeels met elektrische bestelauto’s en bij de opening van de nieuwe vestiging zal het wagenpark volledig fossielvrij zijn. Alle huidige medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe CityHub.

CityHub Hendrik Ido Ambacht is de zestiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer, Groningen en Emmen. De overige vestigingen waaronder Helmond, Almelo, Arnhem en nu ook Hendrik Ido Ambacht volgen volgend jaar.

De ingebruikname staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024.

Laatste nieuws

Evenementen