DHG TwoZero neemt eerste zonnedak in gebruik

Onlangs heeft energiebedrijf DHG TwoZero in Roosendaal een eerste zonnedak in gebruik genomen.

Het duurzame energiebedrijf DHG TwoZero heeft het dak van Smartlog Roosendaal voorzien van 5336 zonnepanelen met een capaciteit van 2374,52 kWp, een opbrengst gelijk aan het verbruik van 580 huishoudens. Sunprojects heeft de panelen op het dak geïnstalleerd en TwoZero liet zich bij dit project adviseren door Zoncoalitie. Huurder CEVA Logistics zal een deel van het zonnepanelen systeem op basis van een operational lease van TwoZero huren.

Duurzaam

Met TwoZero richt DHG zich op duurzame energieoplossingen voor haar gebouwen en haar huurders. TwoZero investeert in zonnepanelen op de daken van geselecteerde Smartlog-distributiecentra, waarmee direct duurzame zonne-energie wordt geleverd aan huurder en de overcapaciteit wordt geleverd aan andere panden en/of het net.

Batterij

TwoZero ontwikkelt ook oplossingen met batterij-systemen voor locaties waar sprake is van netcongestie.

TwoZero heeft zich als eerste doel gesteld om binnen anderhalf jaar 30 MWp aan zonnestroomprojecten te realiseren, waarmee de volledige DHG vastgoedportefeuille, inclusief de objecten waar geen of onvoldoende elektriciteit kan worden opgewekt, van eigen opgewekte zonne-energie te kunnen voorzien.