Creating Living Spaces en Leyten bouwen op Marconiplein in Rotterdam

Creating Living Spaces en Leyten, twee toonaangevende ontwikkelaars in Rotterdam, hebben onlangs het kantoorgebouw aan Marconiplein 12 verworven om er woningen te bouwen.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 2,75 mln. Het gebouw naast metrostation Marconiplein huisvest een select aantal organisaties en bedrijven. In lijn met de visie van de ontwikkelaars zal op deze locatie de komende jaren, als onderdeel van de hoofdentree van Rotterdam West en M4H (Merwe-Vierhavens), een nieuw stedelijk centrum worden neergezet.

Omgevormd

Het project omvat de sloop van het verouderde kantoorgebouw en het aangrenzende parkeerterrein om plaats te maken voor een veelzijdig stedelijk programma. Hierbij zal de begane grond worden omgevormd tot een bruisende ruimte met voorzieningen en werkruimten, terwijl het overige deel van het complex wordt ontwikkeld tot woonruimte voor een aanzienlijk aantal Rotterdamse huishoudens.

De sloop-nieuwbouw van Marconiplein 12 markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van Rotterdam West en M4H, en draagt bij aan de ambitieuze stedelijke groeiplannen van de stad. Creating Living Spaces en Leyten realiseren dit project met een sterke focus op het creëren van duurzaamheid.

Laatste nieuws

Evenementen