Corio Center Heerlen in handen van 316 Real Estate

Unifore heeft winkelcentrum Corio Center in Heerlen verkocht aan consortium 316 Real Estate. Het winkelcentrum ligt in het hart van het centrum van Heerlen en beschikt over ruim 18.000 m² aan winkeloppervlakte.

Het winkelcentrum biedt een aanbod aan winkels en horeca met huurders als MediaMarkt, Van Haren, HEMA, New Yorker, C&A en Mango. Drie jaar geleden heeft Unifore het winkelcentrum gekocht met het doel het winkelcentrum te renoveren.

Mecannoo architecten heeft in opdracht van Unifore een ontwerp gemaakt. In fase 1 wordt de look and fee binnen het winkelcentrum gemoderniseerd en voor fase 2 staat de vernieuwing van twee entrees gepland. Met de renovatie van het winkelcentrum is reeds gestart en de nieuwe eigenaren hebben het plan overgenomen.

Retailvisie

Gemeente Heerlen heeft een retailvisie opgesteld om het kernwinkelgebied van de binnenstad te concentreren. Het winkelcentrum Corio Center maakt een groot onderdeel uit van deze retailvisie. In het kernwinkelgebied worden ook 600 woningen toegevoegd, waarvan 500 woningen naast het Corio Center zijn gelegen. Daarnaast gaan twee universiteiten zich vestigen in het centrum en zijn er concrete plannen voor de vestiging van de hogeschool aan de Promenade.

Met de komst van de onderwijsinstellingen, de appartementen en de concentratie van het winkelgebied ontstaat er beter evenwicht in het kernwinkelgebied van Heerlen.

Colliers heeft Unifore begeleidt met de afdelingen Property Management voor het dagelijks beheer, Retail Agency voor de verhuur en Retail Capital Markets voor de verkoop van het Corio Center. DLA Piper trad op als juridisch adviseur van Unifore. Het consortium 316 Real Estate B.V. werd begeleid door The McDevitt Company en Olenz Notarissen.