Comfor gestart met bouw woonzorglocatie D’n Hertog in Valkenswaard

De Brabantse zorgorganisatie Comfor is gestart met de bouw van woonzorglocatie D’n Hertog in Valkenswaard.

Op deze nieuwe locatie aan de Maastrichterweg stond vroeger het Hertog Jan College. De 52 woningen voor ouderen met 24-uurszorg worden in samenwerking met Ten Brinke Helmond gerealiseerd. Vanaf het tweede kwartaal van 2025 wonen hier meer dan 65 bewoners.

In het hart van Valkenswaard worden zowel studio’s als tweekamer- en driekamerappartementen gerealiseerd. Deze huurwoningen zijn voor ouderen die graag zelfstandig willen blijven wonen en toch 24-uurszorg behoeven. De woningen zijn geschikt voor mensen met dementie en somatische aandoeningen. Bewoners kunnen er blijven wonen, ook wanneer zij zeer intensieve zorg nodig hebben.

Binnentuin

Naast de zorgwoningen zijn er ook vele gemeenschappelijke faciliteiten, zoals een binnentuin, ruime leefkeuken en huiskamers waar mensen samenkomen om gemoedelijk met elkaar te eten of een activiteit te organiseren. Om de bewoners van alle gemakken en wensen te voorzien is er een beautysalon en stilteruimte aanwezig.

Comfor, onderdeel van Long at Home Investments, verleent zorg met eigen personeel. Deze zorgprofessionals komen uit de buurt en zijn gespecialiseerd in 24-uurszorg met dementie en somatische aandoeningen. Bij Comfor worden zij-instromers opgeleid tot diverse functies in zorg en welzijn.