Colliers: historisch lage leegstand in winkelcentrum Zuidplein

Een jaar na de herontwikkeling van het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein is het succes van de ingreep duidelijk te zien, zo meldt Colliers.

Het winkelcentrum trok vorig jaar meer dan dertien miljoen bezoekers en er kwamen twintig nieuwe winkels bij. Inmiddels is de leegstand gedaald naar een historisch laag niveau van 1,8%. In het gerenoveerde winkelcentrum openden in 2023 formules zoals Lidl, America Today, Mango en Scapino een nieuwe of grotere winkel; Nike kondigde afgelopen maand aan zich ook in winkelcentrum Zuidplein te willen vestigen.  

Lees ook: Pieter Affourtit: 'Mobiliteit en sfeer bepalen succes winkelcentrum'

Zuidplein scoort qua leegstand al jaren beter dan vergelijkbare stadsdeelcentra in Nederland, aldus Colliers. Het gemiddelde leegstandspercentage schommelt daar de afgelopen jaren tussen de 9% en 10%. “Deze prestatie benadrukt de aantrekkingskracht en veerkracht van één van de grootste overdekte winkelcentra in het land,” verklaart Françoise Dechesne, bestuurder van Zuidplein. “In de eerste twee maanden kregen we bijna 9% meer bezoekers dan vorig jaar.” Zij heeft vertrouwen in de toekomst van deze plek.”

img
Redacteur
Profiel