Care Property Invest verwerft woonzorgproject in Almelo

Het Belgische Care Property Invest maakt de aankoop bekend van ‘Saamborgh Almelo’, een nog te ontwikkelen zorgresidentie in Almelo.

Het duurzame nieuwbouwproject heeft een investeringswaarde van circa € 8,9 miljoen en zal na oplevering, naar verwachting in het voorjaar van 2025, ruimte bieden aan 42 ouderen. De aankoop vindt plaats in de vorm van een asset-deal, waarbij de Vennootschap meteen bij aankoop de grond en bestaande opstallen overneemt.

Het voormalige kerkgebouw dat nu nog op het terrein staat, wordt gesloopt om plaats te maken voor het nieuwbouwproject. De ontwikkeling van de  42 eenpersoonsappartementen, is in handen van Carebeek .

Ruurlo

Voor de exploitatie van ‘Saamborgh Almelo’ gaat Care Property Invest, dat een beursnotering heeft in Brussel, voor de tweede maal een samenwerking aan met Saamborgh, een regionale Nederlandse zorgorganisatie die kleinschalig wonen biedt aan zorgbehoevende ouderen. Net als bij het voorgaande project in Ruurlo, gaat het hier om een langetermijnhuurovereenkomst van het type ‘triple net’ met een looptijd van minimum 20 jaar (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar).

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: ‘Zes maanden na de oplevering van ‘Saamborgh Ruurlo’ breiden we de samenwerking met Saamborgh verder uit met de aankoop van een tweede schitterend ontwikkelingsproject. De zorgresidentie in Almelo is ons 27ste project op Nederlandse bodem.’