Caerus verstrekt miljoenenlening aan Nederlandse vastgoedportefeuille

Het Duitse Debt Investments AG (Caerus) heeft een seniorlening van €20 mln euro uitgegeven voor een van hun fondsen, die een vastgoedportefeuille beheert voor institutionele beleggers. In de portefeuille zitten 15 objecten in Nederland. 

Deze gediversifieerde portefeuille bestaat voornamelijk uit woningen en wordt aangevuld met geselecteerde winkelruimtes gelegen op premium high street-locaties. Met een totale verhuurbare oppervlakte van 11.200 m² biedt het onderdak aan ruim 160 huurders en is het vrijwel volledig verhuurd.

Peter Anthuber, CIO van Caerus: ‘In een uitdagende omgeving is de kredietnemer er met succes in geslaagd om deze portefeuille op een milieu- en sociaal verantwoorde manier verder te ontwikkelen door kantoorruimte om te bouwen tot woningen en een energiezuinig renovatieconcept te implementeren. De strikte implementatie van de ESG-strategie van de kredietnemer, samen met de stijging van de prestaties van de portefeuille, overtuigde ons ervan dit project te steunen.’

Deze financiering onderstreept de voortdurende inzet van Caerus om duurzame en innovatieve investeringen te ondersteunen en zo bij te dragen aan een gezonder en veerkrachtiger vastgoedlandschap.

Noerr en Van Waegeningh Advocaten traden op als juridisch adviseurs van Caerus.

Laatste nieuws

Evenementen