CBRE IM verwerft duurzame woningportefeuille met 1.200 appartementen in Berlijn

CBRE Investment Management heeft in Berlijn voor € 360 mln zestien gebouwen met 1.200 moderne, duurzame nieuwbouwappartementen aangekocht. Verkoper is Vonovia.

 

Het betreft duurzame complexen op drie verschillende locaties met in totaal een oppervlakte van 91.275 m2. Allemaal nieuwgebouwd of nog in aanbouw. De laatste woningen worden medio volgend jaar opgeleverd. Alle appartementen hebben een balkon of terras, vloerverwarming en een aansluiting op lokale stadsverwarming. De appartementen liggen allemaal op loopafstand van lokale voorzieningen en vervoersknooppunten met een goede verbinding met het stadscentrum van Berlijn.

Marius Schöner, EMEA-hoofd van de Residential Operator Division bij CBRE Investment Management: “Deze transactie weerspiegelt ons vermogen om onder uitdagende omstandigheden ons residentiële platform toch verder op te schalen. Berlijn kent een groot woningtekort. De vraag van gebruikers naar appartementen is hoog. Wij verwachten dan ook een hoge bezettingsgraad.”

CBRE IM werd geadviseerd door Linklaters (juridisch), EY (fiscaal), CBRE Building Consultancy (techisch), CBRE/Engel & Völkers (commercieel)

img
Redacteur
Profiel