CBRE IM koopt bijna 29.000 opslagboxen in Amerika

Een fonds van CBRE Investment Management heeft een portefeuille verworven van 64 self-storage activa in 10 staten in de Verenigde Staten. Met de investering verstevigt de vastgoedbelegger haar positie in crisisbestendig alternatief vastgoed.

In totaal heeft er CBRE IM er 28.601 opslagboxen bijgekregen. Het fonds bezit nu 83 self-storage-eigendommen in de VS, in totaal 42.255 eenheden. De portefeuille is momenteel voor 82 procent verhuurd. Hoeveel er voor de portfolio is betaald, is niet bekend gemaakt.

Grote bevolkingscentra

De self-storage-activa, die onder het merk StorQuest zullen opereren, zijn voornamelijk drive-up-units met één verdieping. Ze liggen in belangrijke markten met grote bevolkingscentra, waaronder de staten Texas, Ohio, New York, Illinois, Colorado, Nevada, Mississippi, Tennessee, Indiana en Missouri.

‘We verwachten dat deze activa aanzienlijke waarde zullen toevoegen aan ons geïnvesteerd vermogen, gezien de grote vraag naar self-storage-faciliteiten in meerdere markten en eindgebruikers tijdens de pandemie, zegt Justin Shanahan, plaatsvervangend portefeuillemanager voor CBRE Investment Management.

Toename vraag door corona

De vraag naar opslagruimte in de VS steeg tijdens de coronapandemie, grotendeels veroorzaakt door migratie van huishoudens en fluctuaties in activiteiten voor kleine bedrijven. Volgens onderzoek van CBRE gaf 41 procent van de beleggers aan dat ze in 2022 gaan investeren in self-storage, waarmee ze de sector positioneren als een van de meest gerichte alternatieve vastgoedinvesteringen. Volgens Moody's Analytics REIS zal de Amerikaanse markt voor self-storage naar verwachting tot 2026 een positieve huurgroei handhaven.