Boxx kampt met betalingsproblemen

De Amsterdamse verhuurder van storage units Boxx verkeert in financieel zwaar weer, meldt Het Financieele Dagblad op basis van eigen onderzoek.

De verhuurder van opslagruimtes krijgt de financiering niet rond voor nieuwe bedrijfslocaties, die zonder voorbehoud van financiering zijn aangekocht. Dat levert Boxx de nodige boetes op. Boxx-directeur Erwin Fleer bevestigt bij navraag door het FD dat het bedrijf niet aan de betalingsverplichtingen kan voldoen. Hij stelt dat dit het gevolg is van een meningsverschil met een inmiddels ex-werknemer die partijen ontraadt om te investeren.  

Particuliere beleggers

Ruim 800 particuliere beleggers hebben gezamenlijk tientallen miljoenen euro’s in Boxx gestoken. Eerder onthulde het FD al dat rentebetalingen waren uitgesteld en dat beleggers vrezen dat hun inleg verloren gaat. Boxx biedt op dertien locaties opslagruimte en garageboxen aan.

Boxx kreeg de financiering voor locaties in Soesterberg en Almere, waar het voormalige hoofdkantoor van de failliete leverancier van kantoorartikelen Office Centre gevestigd was, niet rond. De locatie in Soesterberg staat weer te koop en het pand in Almere wordt geveild.

Technisch failliet

In een brief gericht aan de directie van Boxx, opgesteld door consultant Jan van der Kleij, staat vermeld, dat Boxx technisch failliet is. De brief is in handen van het FD. Van der Kleij, die was gevraagd als nieuwe ceo van Boxx, stelt dat de verhuurder van storage units maandelijks een half miljoen euro verlies lijdt. Volgens Van der Kleij is winstgevend herstel niet mogelijk, laat staan dat Boxx volgend jaar rente aan beleggers kan betalen.

Directeur Fleer erkent volgens het FD dat Boxx ‘de nodige problemen’ heeft met nieuwe projecten. Beleggers zouden daar niet bij betrokken zijn . Ook stelt hij dat er gesprekken gaande zijn met nieuwe investeerders.