Bouwinvest verstevigt winkelportefeuille

Het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund heeft een substantieel deel van winkelcentrum Kerschoten in Apeldoorn-Noord verworven. Deze nieuwe aanwinst bestaat uit zes winkelunits, waarvan twee supermarkten. De aankoop versterkt de portefeuille van het fonds op het gebied van convenience retail.

Het winkelcentrum ligt in de gelijknamige wijk Kerschoten en zal deels worden herontwikkeld en uitgebreid. De totale bruto vloeroppervlakte bedraagt zo’n 4.200 m². De winkelunits beschikken over een energielabel A en zijn gasloos. De investering voegt zich bij de bestaande bezittingen van Bouwinvest in Apeldoorn, waaronder winkelcentra ’t Fort en een tweetal winkelpanden aan de Hoogstraat.

De huurders van het winkelcentrum zijn onder meer Trekpleister, Blokker, een Plus en Deka supermarkt. ‘De conveniencemarkt groeit al jarenlang op stabiele wijze en heeft zich ook tijdens de pandemie bewezen als een sterke sector, aldus Christian Schouten, head of Dutch transaction management bij Bouwinvest. ‘De aankoop van deze nieuwe asset past perfect binnen onze doelstellingen en versterkt onze positie in de Nederlandse retailmarkt.’