Bouwinvest Healthcare Fund investeert in Verzorgd Wonen-project in Groningen

Bouwinvest heeft een nieuwe investering aangekondigd in het segment Verzorgd Wonen. Het betreft 37 woningen in project Helpermaar, gelegen op de hoek van Ketwich Verschuurlaan en Vasalislaan in Groningen.

De investering is in lijn met het aankoopbeleid van het Bouwinvest Dutch Institutional Healthcare Fund. Het project wordt verkocht door AIG Care & Living en zal in exploitatie worden genomen door Senior Living, een dochteronderneming van Korian.

De start van de bouw is gepland voor medio 2024, met een verwachte oplevering in de zomer van 2025. Het project omvat 37 zorgeenheden en is gelegen in het zuiden van de stad Groningen, in het plangebied Helpermaar. Het gaat om nieuwbouw in het betaalbare middensegment van particuliere woonzorg. Het project wordt volledig aardgasvrij opgeleverd en voldoet aan de Paris Proof-eisen, waarmee extra wordt ingezet op duurzaamheid.

Stepping Stones

Senior Living zal het woonzorgcomplex exploiteren onder het label Stepping Stones. Dit label biedt ouderen met dementie een betaalbare plek om te wonen. Het gebouw zal naast zorgeenheden ook gemeenschappelijke ruimtes bevatten. Op het omliggende terrein zijn een terras, groenvoorzieningen en parkeerplaatsen gepland.

Helma Spuls, director Dutch Healthcare Investments: "Deze aankoop sluit aan bij het beleid van het Healthcare Fund. Er is een toenemende vraag naar verzorgd wonen en met nieuwbouw kunnen we optimaal inzetten op duurzaamheid. Groningen is een belangrijke markt voor ons, gezien het beperkte aanbod in dit segment en de groeiende vraag."

Rust en ruimte

AIG Care & Living heeft deze bouwkavel, het laatste deel van de herontwikkeling van het voormalige Martini ziekenhuis, verworven van VolkerWessels Vastgoed. “Snel nadat we de locatie hadden geanalyseerd en besproken met zorgexploitant Stepping Stones, werd duidelijk dat deze in alle opzichten geschikt was voor een ontwikkeling naar wonen met zorg voor ouderen: de rust en de ruimte en toch de nabijheid van grootstedelijke voorzieningen gecombineerd met een grote vraag naar kleinschalig wonen met zorg op niveau” aldus Bart van Venrooij van AIG.

Voor Bouwinvest onderstreept deze investering de ambitie van Bouwinvest om te groeien naar ruim € 800 mln belegd vermogen in 2025, exclusief voor het pensioenfonds voor de bouw bpfBOUW. Hiermee wil Bouwinvest zowel een positief maatschappelijk rendement als een stabiel financieel rendement realiseren.

Laatste nieuws

Evenementen