Bouw sociale huurwoningen Rijnvliet West van start

Woningcorporatie Bo-Ex, LATEI en Kelderman Bouw beginnen volgende week met de bouw van 61 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Rijnvliet West in Utrecht.

In Rijnvliet bij Utrecht Leidsche Rijn, een gebied tussen de Akeleistraat, Monardastraat en Pecanlaan, realiseert Kelderman Bouw 61 sociale huurwoningen in opdracht van Bo-Ex. Deze woningen bestaan uit 26 appartementen en 35 eengezinswoningen. Naar verwachting worden de woningen in het derde of vierde kwartaal van 2024 opgeleverd aan de nieuwe huurders.

De eengezinswoningen worden nul-op-de-meterwoningen. Ze hebben 4 kamers en het woonoppervlak bedraagt tussen 106 en 113 m². Alle woningen hebben een eigen voor- en achtertuin met berging. De straten worden groen ingericht met bomen, groenperkjes en hagen. De 36 woningen zijn verdeeld over drie woonblokken, met in het midden een parkeerterrein en groenperkje. Aan de oostkant komt het appartementencomplex.

Rijnvliet bevindt zich in het zuidoosten van het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. De wijk is ontworpen als een Eetbare Woonwijk. Waar het kan, komen planten en bomen die voedsel produceren. De straten zijn vernoemd naar verschillende fruitbomen en gewassen die ook echt in de wijk staan. Er is ook een voedselbos in de wijk.