Borealis Hotel Group neemt Bierwirth & Kluth over

Hospitality-groep Borealis Hotel Goup neemt Bierwirth & Kluth Hotel Management over, een hotelexploitant in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Het team van het Bierwirth & Kluth-hoofdkantoor in Wiesbaden en alle hotels van Bierwirth & Kluth zullen de kern van de organisatie blijven. Peter Bierwirth, Klaus Kluth en Petra Bierwirth-Schaal, met Bart van de Kamp en Lodewijk van der Meulen zullen de organisatie blijven leiden binnen de nieuwe structuur van Borealis Hotel Group.

Naast de overname van Bierwirth & Kluth is Atlantic Park Strategic Capital Fund toegetreden als aandeelhouder van Borealis Hotel Group, naast de bestaande investeerders Three Hills Capital Partners en de oprichters. 

Naar aanleiding hiervan zijn Matthew Bonnano, managing director bij Atlantic Park, en Varun Bahri, managing director bij Iron Park Capital Partners, toegetreden tot de board van Borealis Hotel Group. Het is de bedoeling dat met het netwerk en het kapitaal dat Atlantic Park als investeerder meebrengt het bedrijf zowel autonoom als via buy & build uit zal breiden. 

Borealis werd bij de transacties geadviseerd door Christie & Co (Commercial), KPMG (Financial/Tax), BarentsKrans (Legal), OsborneClarke (Legal) en Debrocktax (tax).

Bierwirth & Kluth werd geadviseerd door Cushman & Wakefield (M&A), Hogan Lovells (Legal) en CS Stümpges (Tax).

Op de foto vlnr: Peter Bierwirth, Klaus Kluth, Petra Bierwirth, Lodewijk van der Meulen, Bart van de Kamp