Three Hills favoriete kapitaalverschaffer Borealis Hotel Group

De Borealis Hotel Group heeft met Three Hills Capital Partners afgesproken dat Three Hills de nieuwe geprefereerde kapitaalverschaffer is voor de expansie van de groep in Europa. 

De investering van Three Hills moet een snelle expansie van de Borealis Hotel Group in Europa ondersteunen. Bart van der Kamp, de oprichter van Borealis, heeft Three Hills bij eerdere transacties leren kennen. 

De Borealis Hotel Group is in 1997 opgericht en heeft vele hotels in Nederland en België ontwikkeld. Na de verkoop in 2015 van de Vincent Hotel Group is Borealis gestaag doorgegaan met het ontwikkelen van een nieuwe portfolio van hotels in belangrijke Europese steden en op airport-locaties. Borealis heeft nu posities in een aantal Europese landen waaronder Frankrijk, Duitsland, België, het VK, Scandinavië en Spanje. Alle hotels die in de pijplijn zitten, in aanbouw zijn of die zijn opgeleverd, hebben partnerships met Intercontinental Hotels Group, Hilton, Accor of Marriott.

Borealis en Three Hills gaan ervan uit dat de toeristische sector de komende vijf jaar stevig zal groeien. De sector groeit in Europa nu met meer dan 4% per jaar. Millennials zullen bijna twee maal zoveel gaan reizen als oudere generaties, zo is de verwachting. 

Three Hills (THCP) zal gaan samenwerken met oprichter Bart van der Kamp en mede-oprichter van Borealis Lodewijk van der Meulen. THCP is een alternatief investment platform dat door Mauro Moretti in 2013 is opgerciht. Het heeft € 1,2 mrd aan assets under management. Daaronder valt ook het derde fonds met € 540 mln aan commitments dat begin 2019 in de markt is gezet. Het is dit fonds, Three Hills Capital Solutions III, dat zal investeren in de expansie van de Borealis Group.  

Borealis Hotel Group werd in deze deal geadviseerd door ABN Amro, BarentsKrans en De Brock. THCP werd geadviseerd door Horwath HTL, Graph Consulting, Vriman M&A Lawyers, Hogan Lovells en PwC.