Bob W Amsterdam Noord genomineerd voor Mipim Award

Bob W, een complex met short stay appartementen in Amsterdam Noord, is genomineerd voor een Mipim Award.

Het betreft een nominatie in de categorie hospitality, toerisme en leisure. Bob W opende eind vorig jaar de deuren en bestaat uit 126 appartementen en design lofts. Daarnaast bevinden zich in het gebouw aan de Papaverweg een restaurant, wellness-centrum en co-working space.

Bob W is onderdeel van Republica Amsterdam, een gemengde zone in Noord waarin ook woningen en bedrijven zijn gevestigd. Een stadse oase en ‘new north state of mind’, zoals de ontwikkelaars het noemen. CEO Niko Karstikko verklaarde daarover eerder in de PropertyNL-nieuwsbrief. “Het gaat niet alleen om een hoogwaardig verblijf voor moderne reizigers. In samenwerking met Kota Company, HollowayLi en lokale ontwerpers en kunstenaars hebben we gastvrijheid opnieuw gedefinieerd.” De buitenkant van het gebouw is ontworpen door Marc Koehler Architects.

In de categorie industriële en logistieke projecten is distributiecentrum CTPark Amsterdam City genomineerd. Larendael Development realiseerde op initiatief van Wim Beelen een xxl-cityhub in het Amsterdamse havengebied. Het complex is ontworpen door Convex Architecten. Eigenaar CTP wil de last mile-distributie van en haar het centrum van Amsterdam en omringende steden zo sneller, efficiënter én zero-emissie laten verlopen.

Voor de Mipim Awards zijn in totaal veertig projecten uit twintig landen genomineerd.

img
Redacteur
Profiel