Blauwhoed en VBM ontwikkelen woningen in Venhuizen

De ontwikkelaars van woningbouwplan Centrum West Venhuizen, Blauwhoed en VBM Ontwikkeling, zetten vaart achter de uitwerking van hun woningbouwplannen tussen Hoorn en Enkhuizen.

Doel is het realiseren van circa 250 woningen. Afgelopen week ondertekenden zij de anterieure overeenkomst met de gemeente Drechterland. Tegelijk met dit tekenmoment liggen ook het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan al ter inzage bij de gemeente.

Het gebied Centrum West ligt ten westen van het Twijver in Venhuizen. Het plan is om vanaf 2025 te starten met de bouw van de ongeveer 250 woningen, zowel huur als koop, voor verschillende doelgroepen waaronder starters en senioren.

Co-creatie

De reacties van inwoners, toekomstige bewoners en ondernemers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het plan. Vandaar dat er door middel van co-creatie avonden, enquêtes en via een online participatieplatform de mogelijkheid werd geboden om als inwoner input te geven. Op basis van deze informatie, de reacties van de klankbordgroep en de input op het platform hebben de ontwikkelaars in samenwerking met de gemeente het definitieve ruimtelijk concept gemaakt.