Bladel en zorginstelling ruilen grond, nieuwbouw kan door

Zorginstelling Oktober ruilt in het Brabantse Bladel grond met de gemeente. Daarmee wordt nieuwbouw van seniorenwoningen mogelijk. 

Wethouder Fons D’Haens en Jessica Vogel, lid raad van bestuur zorginstelling Oktober, ondertekenden eind  oktober twee overeenkomsten voor grondruiling. Het gaat om diverse perceeldelen die de gemeente ruilt met Stichting Oktober.

Op deze manier kan de stichting verder met twee bouwprojecten in de Brabantse gemeente. Het gemeenschappelijke doel is om nieuwe woningen te realisren voor (hulpbehoevende) senioren.

Nieuwe woningen voor senioren

Stichting Oktober gaat op twee locaties woningen voor senioren bouwen. Op de hoek van de Europalaan en Houtsnip komen 12 grondgebonden bungalows voor senioren. Dit zijn levensloopbestendige bungalows met alle woonvoorzieningen op de begane grond. Aan de Boomklever komen op de plek van het huidige verzorgingshuis Kempenland 87 woonzorgappartementen.

Voor beide locatie-ontwikkelingen zijn de bestemmingsplannen vastgesteld. Na de vereiste vergunningsverlening kan de schop in de grond.