Berg en Dal akkoord met 395 woningen op Dekkerswald

De gemeente Berg en Dal heeft toegestemd in een omgevingsplan voor 395 woningen op het terrein van Dekkerswald tussen Nijmegen Groesbeek.

Aanvankelijk was er een plan om de woningen in twee fasen te ontwikkelen. Over zes jaar zou dan eerst een evaluatie plaats moeten hebben om te zien of de wijk met tweehonderd woningen zorgzaam genoeg is, zoals de eigenaar van het terrein voor ogen stond. Die knip vervalt nu, mede om financiële redenen. Projectontwikkelaar Van de Klok vindt een knip in het midden onaantrekkelijk. 

Sanatorium

Zorglocatie Dekkerswald, traditioneel opgezet als sanatorium voor met name tbc-patiënten, is geen medisch centrum meer. In de oude gebouwen zitten nu ook al deels bewoners.

Een deel van de woningen gaat tezijnertijd naar woningcorporatie Oosterpoort. Die neemt de sociale huurwoningen in het plan af. Daarnaast zijn er koopappartementen. Volgens de plannen die er nu liggen wordt een deel van het oude sanatorium herontwikkeld en daarnaast komt er een woongebouw van vijf verdiepingen.