Bam en twee woningcorporaties werken samen aan vernieuwing stationsgebied Bunnik

Bam Groep en de woningcorporaties LekstedeWonen en Portaal hebben met de gemeente Bunnik een overeenkomst afgesloten over de herontwikkeling van de omgeving van station Bunnik.

De gemeente ziet mogelijkheden om in het stationsgebied extra woningen te bouwen en meer park en groen toe te voegen. Door de combinatie van bedrijven en dienstverlening en verschillende soorten woningen moet een aantrekkelijk woon-werkgebied gebied ontstaan. Bedoeling is veel betaalbare woningen te realiseren, zoals sociale huurwoningen voor starters en voor ouderen die kleiner willen gaan wonen; betaalbaarheid is een belangrijke reden voor de gemeente om beide corporaties vroegtijdig bij de planontwikkeling te betrekken.

Mei vorig jaar heeft de gemeenteraad bouwstenen vastgesteld en besloten dat de Gebiedsvisie Stationsomgeving als basis dient voor de uitwerking in een masterplan. De partijen en ontwerpers gaan samen met de eigenaren in het gebied, ondernemers, omwonenden en (toekomstige) bewoners aan de slag om een masterplan te maken. Er wordt zowel gewerkt aan een stedenbouwkundig plan, als aan een inrichtingsplan openbare ruimte en een beeldkwaliteitsplan. Tegelijkertijd wordt de financiële haalbaarheid van de plannen verder onderzocht. Ook wordt er gewerkt aan een ontwikkelstrategie, die de basis kan vormen voor een gefaseerde realisatie.

Eerder had Certitudo het voornemen verouderde kantoren in het stationsgebied van Bunnik te transformeren. Door het bankroet van de ontwikkelaar zijn deze plannen van de baan.

img
Redacteur
Profiel