BPD realiseert 300 starters- en seniorenwoningen in Eersel

De gemeente Eersel en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben woensdag een anterieure overeenkomst ondertekend voor het nieuwbouwproject op het voormalige Wintermansterrein in Eersel. Vanaf 2025 verrijst op het terrein een duurzame woonwijk met zo'n 300 woningen.

Het merendeel van de woningen wordt ontwikkeld voor starters en senioren, zowel met als zonder zorgvraag. Ook komen er 61 sociale huurwoningen voor Woningstichting de Zaligheden (WSZ). De wijk krijgt een eigen identiteit door de combinatie van groen, laagbouw en lage gestapelde bouw. Het groen is de basis geweest voor het plan, daarna de woningbouw. Het ontwerp bestemmingsplan wordt eind dit jaar nog gepubliceerd.

In januari 2021 heeft de gemeenteraad een gebiedsconcept 1.0 voor de wijk vastgesteld. Dit plan is ontworpen door Tom van Tuijn Stedenbouw in opdracht van de gemeente. Na de aankoop van het terrein door BPD in december 2022 is het plan voor de woonwijk verder uitgewerkt. Bij de start van de ontwikkeling is informatie opgehaald uit de omgeving tijdens een Open Dag en met een online enquête.