BAM bouwt houten Flow-woningen in Wilgenpoort Veenendaal

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert 42 innovatieve en duurzame koopwoningen in houtbouw in het noordelijk wijkdeel van het in Veenendaal-oost gelegen Groenpoort. Naar verwachting start de bouw begin 2025.

Er wordt een diversiteit aan woningtypes gerealiseerd waaronder rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en levensloopbestendige woningen met de mogelijkheid tot een slaap- en badkamer op de begane grond. De in totaal 970 woningen die in Groenpoort gerealiseerd worden, vormen zes kleinschalige buurten. De wijk kenmerkt zich door een natuurrijk en ontspannen karakter met subtiele kromming in de straten en in iedere buurt een brink als ontmoetingsplek.

Innovatief en toekomstbestendig

De woningen worden gerealiseerd in Flow, het houten woningconcept van BAM. Dit concept staat voor duurzame, circulaire, betaalbare en snel te realiseren woningen. De woningen worden off-site in de eigen fabriek vervaardigd en bieden ruime ontwerpvrijheid, dankzij een slim basiscasco met een flexibele trapkern.

Klimaatadaptie

Wilgenpoort ligt aan de centraal gelegen brink. Deze brink speelt een sleutelrol in de klimaatadaptatie van het gehele plan. De Flow-woningen zijn hier een integraal onderdeel van. De architectuur van Wilgenpoort zal zorgen voor een afwisselend en aangenaam straatbeeld, met lage hagen langs de voortuinen, groene buffers en groene brinkjes die een groenverbinding vormen met het aangrenzende natuurgebied De Groene Grens.