BAM Wonen levert verduurzaamde huurwoningen op in Houten

In opdracht van ASR real estate heeft BAM Wonen 64 huurwoningen aan de Vedelaarsborch, Minstreelborch en Riddersborch in Houten verduurzaamd.

De woningen uit eind jaren tachtig maken deel uit van de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund. BAM Wonen heeft onder meer een hybride warmtepomp toegepast om de woningen te verduurzamen van energielabel B/C naar A+. De bewoners zijn tevreden, blijkt uit het gemiddelde rapportcijfer van een 8,7 dat de verduurzaming kreeg. 

Ter afronding van het project organiseerden a.s.r. real estate en BAM Wonen een plantjesdag ter versterking van de biodiversiteit in de wijk. 

Gasreductie

Dankzij betere isolatie, ventilatie en nieuwe installaties is het gasverbruik door de verduurzaming  59.000 m³ per jaar lager en de CO2-uitstoot wordt verminderd met 194.000 kg per jaar. In Houten bestaan de energetische maatregelen uit het aanbrengen van HR++ glas, geïsoleerde buitendeuren, een CO2-gestuurd ventilatiesysteem, zonnepanelen en een hybride warmtepomp. Voor het positioneren van de nieuwe installaties heeft BAM Wonen digitale scans en ‘augmented reality’ ingezet. Dit alles geeft uitvoering aan de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.

Geen tegels

Om het project feestelijk en duurzaam met de bewoners af te sluiten, organiseerden a.s.r. real estate en BAM Wonen een plantjesdag. Op deze informele bijeenkomst kregen bewoners ondersteuning om hun tuin en wijk groener te maken. Het projectteam verving samen met bewoners tuin- en stoeptegels door vaste planten om de biodiversiteit te versterken.

Ketensamenwerking

ASR real estate en BAM Wonen hebben in hun ketensamenwerking de afgelopen jaren 1140 huurwoningen verduurzaamd in bewoonde staat. Na dit project volgen drie andere projecten in omgeving Utrecht.