BAM Wonen bouwt sociale huurwoningen in Eindhoven

BAM Wonen is in opdracht van Woonstichting ‘thuis gestart met de realisatie van 121 sociale huurappartementen in de wijk ’t Ven in Eindhoven.

Op de locatie aan het Hugo de Grootplein zijn 41 grondgebonden woningen gesloopt die nu plaatsmaken voor de nieuwe appartementen. Naar verwachting worden de appartementen in de zomer van 2025 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

De 121 appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken, gelegen aan het Hugo de Grootplein, de Noord-Brabantlaan en de Joan Melchior Kemperstraat. De woonblokken van 36 appartementen aan het Hugo de Grootplein en de Joan Melchior Kemperstraat worden drie en vier lagen hoog. De twee woonblokken van 22 en 27 appartementen per blok aan de Noord-Brabantlaan worden vijf lagen hoog. De woningtypes variëren van tweekamerappartementen van ongeveer 50 m² tot driekamerappartementen van 70 m². De appartementen zijn gasloos en worden voorzien van een eigen warmtepomp. 

Het ontwerp is van VFO Architecten uit Eindhoven. De architectuur van dit project sluit naadloos aan bij de bestaande architectuur in de wijk ’t Ven. Verder zijn de voormalige Philips bedrijfsschool op Strijp en het hoofdkantoor van Philips in het stadscentrum van Eindhoven een inspiratiebron geweest voor het ontwerp van de 121 appartementen.

De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Dertien woningcorporaties en negen gemeentes in het Stedelijk Gebied Eindhoven hebben afspraken gemaakt over de bouw van appartementen. Het doel van WoonST is om snel hoogwaardige en betaalbare woningen te realiseren voor huurders, om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben zoals gevelbekleding en kleur stenen. Voor ’thuis zijn dit de eerste WoonST appartementen.