B-Right realiseert hoofdkantoor Mosaic plus woningen in Eindhoven

Tegenover het Evoluon in Eindhoven wordt de komende jaren een nieuw hoofdkantoor voor Mosaic World gebouwd plus tientallen woningen.

De gemeente Eindhoven heeft de aanvraag van de vergunning gepubliceerd voor de bouw van een kantoor van 2400 m². Het project wordt gerealiseerd door B-Right Urban Living en biedt naast kantoorruimte ook plaats aan 75 huurwoningen in het sociale segment en het middenhuursegment.

Naast de Mosaic World kantoor- en vergaderruimten omvat het pand ook 75 appartementen en 300 m2 aan gemeenschappelijke ruimtes. Een half verdiepte parkeerkelder, dakterrassen en een groot auditorium dragen bij aan het woon-/werkgenot en gemeenschapsgevoel van de gebruikers en bewoners.

Efficiënt en duurzaam

Om de ruimtes zo efficiënt mogelijk te gebruiken en het community gevoel te stimuleren, kunnen bewoners van het complex buiten kantoortijden ook gebruik maken van faciliteiten van het Mosaic World kantoor. Denk hierbij aan vergaderruimtes voor een overleg met de bewonerscommissie, of het auditorium om met bewoners op groot scherm een film te kijken. 

Met onder andere deelauto’s voor zowel de bewoners als omwonenden, groene daken met zonnepanelen en geïntegreerde vleermuiskasten in de gevel heeft ook duurzaamheid een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp.

Samenwerking

B-Right Urban Living werkt voor dit project samen met architectenbureau KCAP, constructeur IMd en adviseur Nelissen. Met Janssen de Jong Bouw is een bouwteam gevormd om de bouw van het nieuwe kantoor-/wooncomplex uit te voeren. De komende weken wordt een begin gemaakt met de sloopwerkzaamheden van het huidige pand. Aansluitend start de bouw van het nieuwe pand dat naar verwachting eind 2025 wordt opgeleverd.