Anita Nijboer partner bestuursrecht bij SIX advocaten

Anita Nijboer sluit zich met ingang van 1 september als partner bestuursrecht aan bij SIX advocaten.

Voorheen was ze als partner verbonden aan Kennedy Van der Laan. Nijboer is gespecialiseerd in het omgevingsrecht met een focus op het milieurecht. Zij begeleidt overheden, projectontwikkelaars en milieu-inrichtingen in complexe ruimtelijke projecten.

Een ander bijzonder aandachtsgebied van Nijboer is het onderwerp ‘Smart City’. Zij heeft een modelverordening opgesteld, die gemeenten kunnen gebruiken om smart city-technologie te reguleren.

Nijboer is docent aan onder meer de Universiteit van Amsterdam, de Academie voor de Rechtspraktijk en de SSR. Verder is zij auteur van het boek Omgevingswet in de praktijk.

Met de komst van Anita Nijboer verstevigt SIX de bestuursrechtpraktijk, terwijl tegelijkertijd de expertise op het gebied van het milieurecht wordt vergroot. Het milieurecht speelt een belangrijke rol in de omgevingsrechtpraktijk en naar verwachting zal de rol van het milieurecht in de toekomst alleen maar groter zal worden.

SIX advocaten is een onafhankelijk nichekantoor met 12 advocaten en medewerkers. SIX richt zich uitsluitend op professionele partijen en overheden in het vastgoed.