Amvest-fonds trekt financiering van € 135 mln aan uit de VS

Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft met succes haar eerste U.S. Private Placement-transactie aangetrokken.

De obligaties, met een totale omvang van € 135 ml, worden uitgegeven op de U.S. Private Placement markt aan een consortium van Amerikaanse en Canadese institutionele investeerders. Met de nieuwe financiering verzekert het ARC Fund zich van een langetermijnfinanciering en realiseert het verdere diversificatie van haar financieringsstructuur.

Met zijn eerste Private Placement-transactie bewerkstelligt het ARC Fund een diversificatie van de financieringsstructuur en financieringsverstrekkers, terwijl het looptijdprofiel van de schulden wordt verlengd. De obligaties zijn in euro’s uitgegeven aan een kleine groep hoogwaardige Amerikaanse en Canadese institutionele beleggers, en hebben een looptijd van 7 jaar met een coupon met een vaste rente die het impliciete ‘investment grade’ kredietprofiel van het ARC Fund weergeeft.

Ruimte voor groei

Het ARC Fund heeft een omvang van € 4,3 mrd en streeft naar een conservatieve leverage ratio van 25%. Als gevolg van de transactie beschikt ARC Fund momenteel over € 1,2 mrd aan beschikbare financieringsmiddelen (deels ongebruikt). Met deze nieuwe faciliteit en toegang tot de U.S. Private Placement financieringsmarkt creëert ARC Fund ruimte voor verdere groei.

‘Het ARC Fund is hiermee optimaal gepositioneerd om door te blijven investeren in de Nederlandse woningmarkt’, zegt Niclas von der Thüsen, Director Finance & Risk.

Middensegment

SMBC trad op als Placement Agent, Allen & Overy als juridisch adviseur, en Van Lanschot Kempen als financieel adviseur voor het ARC Fund. Greenberg Traurig trad op als juridisch adviseur namens de investeerders.

Amvest Investment Management beheert zo’n 20.000 vrijesector- en sociale huurwoningen, ondergebracht in drie portefeuilles: het Amvest Residential Core Fund, het Amvest Living & Care Fund en Separate Accounts. De komende jaren realiseert Amvest Development rond de 23.000 nieuwe woningen, voornamelijk huurwoningen in het middensegment. Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn en Asr zijn de aandeelhouders van Amvest.