Ahmed Emin Batman wint Echo Award

Master student Bouwkunde aan de TU Delft Ahmed Emin Batman heeft de Bèta Techniek Award gewonnen.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 1, 26 januari 2024

In het tweede jaar van zijn studie volgde hij het Honours Programme van de TU Delft, waar hij koos voor vakken die vooral impact hebben op actuele maatschappelijke problemen en bijdragen aan het diversiteit en inclusie-vraagstuk. Binnen het programma heeft Emin Batman een eigen vak opgezet: Tiny House Design. Met een zogeheten ‘Kervan’ als resultaat: een artist in residence op wielen die daadwerkelijk wordt gebouwd en naar het aardbevingsrampgebied in Turkije gaat om er kunst als medium te gebruiken om mensen van hun trauma’s te helen.

Naast zijn studie is Emin Batman ook actief als multidisciplinaire kunstenaar en content creator. Thema’s als migratie, spiritualiteit en interculturaliteit staan centraal. Zo komen in zijn paviljoen drie geloven samen (het jodendom, christendom en de islam), de zogeheten House of All. Hij werkt aan een eigen tentoonstelling met bijbehorende documentaire ‘Tussen Tompouce en Baklava’, waarin hij op zoek gaat naar zijn eigen identiteit. ‘Die moet in 2024 tijdens 60 jaar migratie Turkije–Nederland te zien zijn’, vertelt hij. ‘Ik hoop gewoon dat ik dingen kan blijven doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.’

Studenten die in aanmerking komen voor een Echo Award zijn studenten met een niet-westerse achtergrond die zich actief inzetten in de samenleving en zich onderscheiden vanwege vernieuwing in denken en doen, organiserend vermogen, maatschappelijke impact en hun rol als ‘critical friend’.

www.tudelft.nl/bk/actueel/nieuws