Aegon gaat officieel in ASR op

De juridische fusie tussen ASR en Aegon is per 1 oktober afgerond. Dat betekent dat Aegon Nederland als bedrijf en werkgever overgaat in ASR.

Met de juridische fusie -werkgeversfusie- ontstaat één van de grootste verzekeraars in Nederland. Er werken nu zo’n 9.600 mensen.

Hoewel het hoofdkantoor van de combinatie in Utrecht is, blijven alle Aegon-locaties voorlopig bestaan. De locatie Den Haag gaat zeker tot eind 2024 door, de vestiging in Leeuwarden tot minimaal eind 2025. De locaties in Amsterdam (Knab) en Groningen (TKP) blijven open.

ASR en Aegon kondigden vorig jaar oktober de samenvoeging aan. Na groen licht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank, werd de transactie op 4 juli van dit jaar een feit. Deze transactie omvatte alle verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland, met inbegrip van alle activiteiten op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten.

De samenvoeging van activiteiten wordt in fases uitgevoerd en is naar verwachting uiterlijk in 2026 gereed.

“Waar wij met de transactie van de aandelen op 4 juli spreekwoordelijk de sleutel van het huis Aegon Nederland kregen, kunnen we na deze juridische fusie ook daadwerkelijk starten met de integratie van de beide, prachtige bedrijven”, zegt Jos Baeten, ceo van ASR. “Om in de analogie te blijven: we beginnen met de verbouwing en de inrichting van het huis voor collega’s, klanten en intermediairs.”