Adrian Los benoemd tot directeur Ruimtelijke Ontwikkeling bij BZK

Adrian Los wordt met ingang van 26 februari 2024 directeur Ruimtelijke Ontwikkeling bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hij volgt daarmee Olger van Dijk op die nog geen anderhalf jaar in functie was.

Los is zijn hele loopbaan actief in het domein van de ruimtelijke ontwikkeling. Hij is opgeleid als geograaf aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2018 is hij directeur Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Leiden. Daarvoor was Adrian clusterdirecteur Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken bij de gemeente Ede.

De grote ruimtelijke vraagstukken van deze tijd (waaronder het tekort aan woningen en klimaatverandering) zijn groot en urgent. De directeur zal zich met die vraagstukken bezighouden en werken aan de nieuwe Nota Ruimte. De Nota stelt straks concrete kaders van waaruit het Rijk samen met de medeoverheden wil sturen op de ruimte.

De directeur en de directie Ruimtelijke Ontwikkeling zullen zorgen voor input uit het werkveld en voor effectieve uitvoering van de strategie die in de Nota wordt neergelegd. Ook gaat de directeur aan de slag met de doorontwikkeling van de mooie directie Ruimtelijke Ontwikkeling.